Waarom een incassobureau inschakelen?

Waarom een incassobureau inschakelen

Heb je te maken me een grote debiteurenlijst en klanten die maar niet willen betalen? Dan heeft dit een negatieve invloed op de financiële gezondheid van het bedrijf. Hoe ouder de factuur, hoe moeilijker het wordt om deze betaald te krijgen. In dit geval is het verstandig om een incassobureau in te schakelen om de onbetaalde facturen te innen. Een incassobureau heeft ervaring met het betaald krijgen van onbetaalde facturen. 

Lees in dit artikel meer over het inschakelen van een incassobureau, de voordelen en de kosten die hierbij komen kijken. 

De voordelen van een incassobureau

Door het inschakelen van een incassobureau is de kans groot dat je openstaande facturen snel betaald worden. Een professional kent de technieken en weet hoe hij indruk moet maken op de debiteur. Wanneer een debiteur een brief ontvangt van een incassobureau maakt dit meestal meer indruk. Er zijn nog een aantal voordelen aan het inschakelen van incassobureau.

Band met de debiteur

Je wilt graag de band met de klant behouden. De expertise van een incassobureau bewaakt de klanttevredenheid. Door gebruik te maken van deze dienst zorgt je ervoor dat de factuur wordt behouden en de relatie met de klant ook nog eens wordt behouden. Een incassobureau geeft je ook tips om onbetaalde facturen in de toekomst te voorkomen.

Scheelt een hoop werk

Door het inschakelen van een incassobureau wordt een grote zorg weggenomen in de organisatie. Hierdoor kun je de focus houden op je eigen organisatie. Een incassobureau weet correct om te gaan met de debiteuren. Zij nemen al het werk uit handen, hierdoor kun je jezelf focussen op andere taken. 

No cure no pay

Er zijn geen dossier of opstartkosten. Incassobureaus werken op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat de kosten in rekening worden gebracht bij de debiteur wanneer er succesvol en volledig wordt geïncasseerd. Indien er niets wordt geïncasseerd, dan worden er bij jou geen kosten in rekening gebracht.

Juridische bescherming

Er zijn talloze weten die van toepassing zijn op onbetaalde facturen. Goed geïnformeerde klanten zullen daarom niet aarzelen om een rechtszaak aan te spannen als ze danken dat hun rechten worden geschonden. Incassobureaus zijn goed op de hoogte van deze wetten waardoor er weinig fout kan gaan. 

Kosten incassobureau 2023

Wat zijn de kosten voor het inschakelen van een incassobureau? De kosten zijn te verdelen in verschillende categorieën. Het grootste deel bestaat uit de wettelijke incassokosten. Deze kosten zijn wettelijk bepaald. Over de eerste €2.500,- betaalt de wanbetaler 15% incassokosten en over de volgende €2.500,- betaalt hij nog eens 10% incassokosten.

Incassokosten 2023

HoofdsomPercentage
Eerste €2.500,-15%
Volgende €2.500,-10%
Volgende €5.000,-10%
Boven de €200.000,-0,5%

Benieuwd naar de kosten van een incassobureau op basis van uurloon? Kijk op de10beste.nl voor meer informatie.